bergaridstall.blogg.se

Regnigaste fredagen på länge!

Publicerad 2012-08-31 14:24:49 i Allmänt,

 Vilket väder det är i dag! Tur att vi inte skulle rida ut idag. Det blir så mycket att göra rent och torka efter ridturer i regn. Idag var det 1HA-A som hade övning i stallet. Mocka, ströa & sopa,de flesta är vana vid stalljobb men det är bra att lära känna våra rutiner på Berga innan första riktiga stalltjänsten.Leo och  Miró blev ryktade och fick sen gå ut i hagen med de andra valackerna.
1HA-A med Miró

Heldag med 3HSam & 3HN

Publicerad 2012-08-29 15:17:14 i Allmänt,

Idag har vi haft en stor grupp på ridningen. Eleverna fick hämta in alla hästar från hagarna,dom behöver komma in och vila en stund i sina boxar innan uteritten på em. Peter H. hjälper till med skoningen den här veckan, för Freek hinner inte. Idag var det Miró och Valter som blev skodda. Valter var oskodd när vi köpte honom,efter att ha gått på sommarbete,men han var helt lugn att sko idag. Racing hade en tappsko häromdagen och är lite halt i den hoven!
Vi longerade Lisa och Stubben i ridhuset och dom var jättefina!
Efter lunch red Caroline ut med hela gänget, Surfinia, Joggi och Fresa fick på ritten till GP.
Valter gör grimaser i smyg åt hovslagaren!
!
!
Hela gänget på utebanan


 

Hänt mån- tis i Ridstallet!

Publicerad 2012-08-28 14:46:58 i Allmänt,

Mån eftermiddag var det 3 HJ sista ridövning på ett tag! Dom skall ut på praktik på olika ställen,både i Sverige och Spanien mm.Hoppas dom får riktigt bra praktikplatser med mycket ridning! Klassen red ut med Caroline,hästarna är ju fortfarande under igångsättning!
 
Hela tisdagen har det varit 1:ornas första dag i stallet. Idag var det 1HA-B och 1HB-B.Vi fick börja med att hämta skor m,ed stålhätta hos Göran på kontoret,för det var ingen som hade hämtat ut sina skor! Det är viktigt vid hästhanterande med stålhätta,det är alldeles för lätt att bli trampad och det gör riktigt ont! Dagens pass var stalltjänst:leda häst ,mocka, sopa mm. Vi lär ut enligt Mats Mellbergs bok " Hästhållning i praktiken". För de som vill Yrkesprov för Hästskötare är det bra att lärasig på rätt sätt. Siré och Youngster & Michelle och Anton "Kotte" i Leos box!
Nya hästen: Right on Time,smeknamn "Stubben"  

Onsdag i ridstallet

Publicerad 2012-08-22 15:47:39 i Allmänt,

Idag har 2HN och 2HSam haft heldagsövning i ridstallet! Vi började med att mocka och ströa upp i stallet,lägga in lite hösilage i alla boxar! Sedan tog vi in alla hästarna, för att visitera & sköta om dom. i och med att hästarna fortfarande går ute i beteshagarna tycker dom om att komma in under dagen! Lisa och Valter blev longerade även idag och det går bättre och bättre med båda två.Efter lunch red Caroline ut med klassen och jag hjälpte Freek med skoning av Mike och Lisa. Uteritten gick bra, några elever hade inte ridit så mycket under sommaren,men hästarna var lugna.Vi kommer fortsätta med att rida ute mycket de närmsta veckorna
nästa vecka blir det lite galopper ute också..
 
 
...
 
Freek riktar till Mikes högra framsko
.
 
 
 
Valter känner sig nöjd efter longeringen!

3HH har heldag i Ridstallet

Publicerad 2012-08-21 14:52:50 i Allmänt,

Idag hade vi bokat tid på kliniken i Stav,Allan behövde en ny ringsko på vänster fram där han har en besvärlig hålvägg och Fantom har varit svullen i ett framknä( carpus). Sara och jag hjälptes åt att lasta och vi hann fram i tid 08.00. Vi hade tänkt att åka och hämta våra elever så att de fick vara med på undersökningarna,men vi hann inte....Peter Strage hjälpte till att skjutsa dom till kliniken! Tack!! Innan lunch togs alla hästar in och visiterades och fick lunchfodring. Efter lunch longerades Lisa och Valter i ridhuset. Just nu är Caroline ute och rider GP-rundan.
 
Nu återstår att sköta av hästarna och utrustningen, Ta ut i hagarna igen och sedan mocka och sopa istallet
!
 
Urban och Allan
Caroline på väg ut med 3HH
 
 
 
Youngster &Jessica H, Miró & Caroline i täten 
 

Nu börjar höstterminen

Publicerad 2012-08-20 09:47:00 i Allmänt,

Idag så börjar de sista eleverna höstterminen på Berga! Det ska bli roligt at tbörja med hästövningarna igen! I fredags hämtade Caroline och jag,Verner en ny häst som ser jättefin ut. Vi hoppas att han kommer att trivas!!
 
Valter, Youngster & Locco hälsar på varandra för första gången!
 
Ebba,en av Bergas stallkatter solar i halmen bakom ridstallet
 
I början av höstterminen kommer vi att rida ute så mycket som möjligt! Ridhästarna har gått på sommarbete från midsommar och fram till v 33. Förra veckan hade Caroline och jag igångsättningskurs, där det kom BlåStjärnor och gamla elever till oss och red. Nathalie S och Sabine B sommarjobbade v 33 och dom fick också  rida mycket. Men det återstår lite träning innan hästarna är i full kondition! Vi får hoppas att det finns lite sol kvar som vill lysa på oss när vi är ute och rider i aug och sep. Sen blir det mycket ridhusridande när vädret blir sämre. Nu måste jag ner och kontrollera vattenspridarna i ridhuset! Gunilla  

Wilma

Publicerad 2012-08-13 22:36:34 i

Idag har våran hovslagare Freek varit iväg och verkat Wilmas hovar.
Det gick bra men hon var lite otålig men lite mutor av en havrehink så gick det bra.

Denna vecka håller vi på att sätta igång ridhästarna igen efter betet.
Nathalie och Sabine sommarjobbar i stallet.

Välkommen

Publicerad 2012-08-08 12:52:41 i Allmänt,

Sidan är under uppbyggnad.
 
 
Hej och Välkommen till Ridstallets blogg!
 
Här kommer våra ridinstruktörer Gunilla och Caroline skriva och berätta vad som händer och sker i ridstallet.
 
Vill ni skicka bilder som vi kan använda till bloggen så skicka dom till
Gunilla.johansson11@gmail.com
 
Tack Travsara
 
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela