bergaridstall.blogg.se

Mera galoppträning

Publicerad 2012-10-17 16:29:19 i Allmänt,

Hästövning med 2HH2HSam
På tisdag förmiddagen jobbade vi jättesnabb tmed mockning och stall för att hinna med dagens markarbete/cavalettiövning före lunch! Alla var taggade att hinna med för på eftermiddagen kom Colin Rayner för att fortsätta instruera om galoppsport!
Efter lunch började Colin med att visa en film ifrån helgens hinderlopp i Tjeckien. Det var ett välkänt hinderlopp som är på över 6 km och högsta hindret är 2,0m!!. Det går både på grus, gräs och lermarker? Full fart och många som ramlade av! Ett av världens tuffaste lopp. Sedan fick vi se lopp ifrån Sverige och Täby galopp,dom var lite lugnare. Efter det visade Colin en film där en galopphäst som varit tvungen att avlivas pga skada dissekeras. Lager för lager skalades av och man fick se bla hur mycket tryck benet medsenor och leder tål och hur stor volym lungorna har. Väldigt intressant! Efter en liten paus var det dags för " Plastic Wonder" att börja springa.Vi tränade även tygelfattning och spöteknik! Nästa gång ska vi rida på några av stallets hästar i träningssadlar och korta läder! Spännande!
Balansövning

Full fart i Ridstallet

Publicerad 2012-10-17 15:48:00 i Allmänt,

I måndags hade NP4 ridövning för första gången på höstterminen. Det var 8 glada elever som var med. Hästarna som fick vara med på lektionen var Domingo, Olle, Dexter och Locco. De som är mest vana fick börja rida eftersom hästarna kan vara lite pigga efter en lugn helg ute i hagarna!
Sandra & Niklas och Locco
.
 
Linda & Olle
Rebecka håller i Dexter när Patrik kramar om honom!

Cavaletti övning & promenad med unghästarna

Publicerad 2012-10-12 15:13:05 i Allmänt,

Efter den obligatoriska mockningen av stallet som tog en stund för vi var inte så många idag,fick eleverna i 2HN/ 2HSam  välja hästartill dagens övning. Mike,Youngster, Domingo,Lina, Weltina var med plus Alexandra som red sin egen häst idag. Caroline hade gjort en övning med korta och långa avstånd mellan travbommar, lägga volt i galopp mellan två bommar på medellinjen, galoppera med 6 el 7 galoppsprång mellan två låga sockerbitshinder. Alla var jätte duktiga. Efter en lite sen lunch tog vi in unghästarna och mätte mankhöjden på dom. Darlinghton var 164cm, Balenciaga 166cm och Frankie 156cm. Sedan borstades dom av och vi tog på tömkörningsgjordar på alla tre. Inga protester, tack lov! Det är så bra när det inte finns några tecken på sadeltvång eller ovilja mot gjorden. Vi tog en långpromenad i skogen idag också och det gick hur bra som helst! Nästa vecka är det dags för tömmar och och lite mer kontakt med bettet! Hade tänkt lägga in lite bilder men minnet var nästan fullt,måste fixa det nästa vecka.  Caroline har stall- jour i helgen!    

IHB-A 2:a Ridövningen

Publicerad 2012-10-11 16:06:07 i Allmänt,

Idag delades klassen in i två grupper, den gruppen som började rida mockade bara åt sin häst.Och sedan hämtades hästarna in och spolades av, borstades och sedan på med utrustningen. Dagens övning var att jobba ännu mer på sits och inverkan och komma till insikt hur viktig tajmingen är,så att man inverkar i rätt ögonblick.  Efter en stunds framridning gick hästarna jättefint med sina ryttare! Caroline stannade kvar i stallet med grupp två och gjorde klart i Ridstallet. Olle blev klippt av Josefine och Hanna.
Efter lunch vardet dags för Caroline och grupp 2 att gå ner till ridhuset för lektion. Grupp 1 mockade klart hos unghästarna i spiltstallet, sedan tog vi in Janne,Tony& Frankie och borstade och tränsade dom. 
Unghästarna behöver vänja sig med omgivningarna så vi tog en långpromenad förbi Grindstugan och upp till höger och gick upp och ner över stock och sten. Alla skötte sig mycket bra. Nästa gång är det dags för tömkörningsgjord och tömmar för att kunna vänja in dom med att göra halt och svänga höger och vänster!
    

Jockey på besök

Publicerad 2012-10-10 08:01:08 i Allmänt,

 
Så här liten är en galoppsadel!
Tisdagen på Berga blev en lite annorlunda dag för eleverna i 2HH/2HSam på ridövningen.Vi fick besök av Colin Rayner,jockey från UK. Han började som 16-åring på ett galoppstall  och har fortsatt inom galoppen på olika sätt sedan dess. Han har undervisat på  British Racing School och nu senast på Strömsholms galopplinje. Med sig till Berga hade han "Plastic Wonder" en mekanisk häst där man tränar sin sits och balans och position i sadeln.Mycket svårare än man kan tro men väldigt roligt. Just balansen är väldigt viktig för hästarna kan lätt bli störda i den höga farten (67km/tim)dom kan komma upp i! Colin kommer tillbaka vid två tillfällen till!
Plastic Wonder

Höstmåndag

Publicerad 2012-10-08 15:23:59 i Allmänt,

I helgen hade jag häst & stalljour på Berga.På fredagen var det lite problem med sjukdom och frånvaro i ridstallet,men det ordnade upp sig genom att Cassandra (3HH) ställde upp och hjälpte till under lördagen! Det har varit fint väder under helgen,det underlättar något för hästarna håller sig mycket renare då. Dexter hade trampat av sig sin högra framsko sön em! Han har haft hovböld på den hoven som har tagit flera veckor att bli av med.Nu fick Freek göra ett nytt försök att spika fast skon! Hoppas den sitter lite längre nu! Domingo och Dexter leder skotapparligan stort!
På eftermiddagen hade 3HJ  en övning med cavaletti.Janina red sin egen häst och det gick jättebra tills hästen och hon ville åt olika håll på ett böjt spår! Men hon kunde sitta upp igen och fortsätta med övningen efter en stund. Det är inte bra att sitta upp för snabbt efter en "markkänning"ifall man fått en hjärnskakning! Det bästa är såklart att träna upp balansen och sitta kvar:)!

Unghästar i ridstallet

Publicerad 2012-10-04 16:19:06 i Allmänt,

Hej! Nu börjar vi med nya friska tag med bloggeriet...Sen sist så har vi kommit igång ordentligt med ridövningarna.Snart har alla 1:or haft sina 3 ridövningar och 3 travövningar och det är dags att välja inriktning före Höstlovet! I stallet har det blivit fler hästar i och med att Frankie Boy-11  e Weltman, Darlinghton-10, e Lingh och Balenciaga-10 e Chairman la Silla har kommit till Berga efter sommarbete på Årsta Säteri hos EvaNowén. Dom står uppstallade i spiltstallet i spiltor och det har gått jättebra med alla tre! Förra veckan löshoppade dom och det kommer vi att fortsätta med under resten av terminen minst en gång var fjortonde dag. Idag torsdag hade vi inga elever i ridstallet så Caroline och jag mockade hela stallet själva. På eftermiddagen fick jag hjälp av Cassandra, Frida,Janina & Majaf från årskurs 3 att ta in alla hästar, dom skulle få sina tänder raspade. Men det blev ändrade planer för det till fredag 07.30! Tjejerna fick rida ut på Locco,Domingo,Miró och Pirat!
 Blomma " mitt i skiten" på dyngplattan!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela