bergaridstall.blogg.se

IHB-A 2:a Ridövningen

Publicerad 2012-10-11 16:06:07 i Allmänt,

Idag delades klassen in i två grupper, den gruppen som började rida mockade bara åt sin häst.Och sedan hämtades hästarna in och spolades av, borstades och sedan på med utrustningen. Dagens övning var att jobba ännu mer på sits och inverkan och komma till insikt hur viktig tajmingen är,så att man inverkar i rätt ögonblick.  Efter en stunds framridning gick hästarna jättefint med sina ryttare! Caroline stannade kvar i stallet med grupp två och gjorde klart i Ridstallet. Olle blev klippt av Josefine och Hanna.
Efter lunch vardet dags för Caroline och grupp 2 att gå ner till ridhuset för lektion. Grupp 1 mockade klart hos unghästarna i spiltstallet, sedan tog vi in Janne,Tony& Frankie och borstade och tränsade dom. 
Unghästarna behöver vänja sig med omgivningarna så vi tog en långpromenad förbi Grindstugan och upp till höger och gick upp och ner över stock och sten. Alla skötte sig mycket bra. Nästa gång är det dags för tömkörningsgjord och tömmar för att kunna vänja in dom med att göra halt och svänga höger och vänster!
    

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela